mandag 24. september 2012

Sur-søt fristelse





For noen uker siden høstet vi rabarbraen vår. Siden den ble plantet i år, så er den ikke akkurat diger, men den har vokst overraskende fort. De håpefulle var med på høstingen, og de gledet seg stort til å spise rabarbra dyppet i sukker. Poden på tre syntes nok det var litt i sureste laget, men for snuppa på seks var det en udelt fornøyelse. Det de ikke spiste opp, puttet vi i fryseren, og det har seinere blitt til deilig rabarbrapai. Tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere, for den er superenkel, men veldig god! 

Ingredienser:

  • 700 g rabarbra
  • 3 dl sukker
  • 3 ss potetmel
  • 1 ½ ts malt kanel
Smuldre-topping:
  • 50 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g mandelflak

Fremgangsmåte:

1. Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.

2. Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter. 


3. Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.


4. Dryss over smuldre-toppingen og stek paien midt i ovnen på 190 °C i ca. 30 minutter.


Server rabarbrapaien lun med hjemmelaget vaniljesaus eller vaniljeis til. 


Oppskriften har jeg hentet fra matprat, men jeg endret litt på den. Jeg droppet mandelflakene. (Smak og behag) I tillegg doblet jeg smuldredeigen, siden jeg brukte stor paiform. Siden jeg ikke hadde så masse rabarbra brukte jeg halve mengden og tilsatte eplebåter for resten. Det smakte også fortreffelig. Forrige gang jeg lagde den, brukte jeg bare rabarbra, men jeg tror jeg holder en knapp på den med epler og rabarbra blandet. Her er det bare å prøve seg fram, og gjøre seg opp sin egen mening :-) 

Sånn ser det ferdige resultatet ut, så da er det bare å nyte på en høstkveld i sofaen! 

Ønsker dere alle en god uke!

1 kommentar:

  1. Mmmmmmmmm herlig med pai. Ja då er det berre å kose seg.

    SvarSlett