lørdag 29. september 2012

En etterlengtet yndling

Frøken Hydrangea

Ganske lenge har jeg ønsket meg en Syrinhortensia. Her om dagen kom jeg over en på salg til bare 100 kr! Da måtte den jo bare bli med meg hjem :-) Denne heter Hydrangea paniculata "Grandiflora", og jeg er veldig glad for å ha den på plass i hagen. Desverre er bildet ikke planten verdig, men sånn går det når man jobber ute til det nesten skumrer. De andre bildene tok jeg seinere, og de var alt for mørke. På et hagesenter i nærheten her kom jeg i dag over en annen type Syrinhortensia. Den het "Pinky Winky", og jeg har funnet ut at jeg tar gjerne en av den også, men det får jeg kanskje vente litt med. Mange fristelser for tiden... ;-)

Dagens store hagesyssel har vært løkplanting. Jeg har et mål om å kjøpe noen løker hvert år, så om noen år blir det riktig så blomsterrikt her på vårparten. Det skal bli herlig! I år er det mitt nye bed ved garasjen som har fått alle nykommerne. De kom i jorda i dag. Det har vært en deilig hagedag med sol og klar høstluft. Måtte ha på litt ulltøy underst for å holde varmen, men det gjør ingen ting. Selv om jeg er mindre motivert for hagearbeid nå enn tidlig på sesongen, så er det fin jobbetemperatur nå på høsten.

Et glimt av det som skal dukke opp til våren :-)

Mens jeg holdt på i hagen i dag, fant jeg en kjærkommen gjest, nemlig en padde. Jeg har funnet flere i sommer, både store og en liten tass. Jeg prøver å legge til rette for at de skal bli her, slik at jeg har noen medsammensvorne i sneglekrigen. Dessuten er jeg glad for å ha dyr av alle slag (vel, nesten alle) i hagen. Det er fin måte for ungene å lære om naturen, og hvordan vi kan bidra til mangfoldet i hagen og naturen. Dessuten synes jeg det er fasinerende å følge med selv . 

 Say hallo to "Mr Toade"

Han må være veldig veloppdragen, siden han satt så stille mens jeg knipset i vei. Jeg var ganske så nærgående med kamera, og det fant han seg i lenge, men til slutt var fotoshooten tydeligvis over, og han takket for seg.

 

Selv om vi i løpet av de siste par årene har fått ryddet opp en hel masse på tomta (to mål som har fått frie tøyler i ca ti år før vi overtok), så kommer jeg alltid til å sørge for noen gjemmesteder for slike som denne krabaten. Sånne stramme hekker, prydelig plen i vater og planter på geledd er ikke helt i min gate. Her råder heller litt landlig kaos, som forhåpetligvis blir riktig så frodig og fint en dag :-)

Ønsker dere alle en flott helg, med eller uten haging!
7 kommentarer:

 1. Jeg ønsker meg også en syrinhortensia. Kanskje det ikke er for sent å lete=) Ha, ha, for ei padde!!! Han er heldig som har en omsorgsfull hybelvert som vil la han få ha noen gjemmesteder=) Fin kveld til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Glemte å si at jeg synes headeren din er superfin=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok fortsatt noen muligheter for å få tak i en Syrinhortensia ja, har sett flere her i traktene. Lykke til med jakten! Headeren min kan jeg nok ikke ta hele æren for selv, siden jeg har fått hjelp av min kjære søster. Hun er både kreativ og flink med kameraet. Jeg skal sende "krediten" videre til henne :-)

   Slett
 3. Fin syrinhortensia:) Kjøpte meg en på salg i dag jeg også, deilig med høstsalg.
  Lykke til med løkblomstringen, det blir nok veldig fint til høsten!
  Hyggelig at du vil følge meg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høstsalg er genialt! Jeg har flere planter jeg har lyst på jeg, men det spørs litt på hva lommeboka tillater før frosten kommer ;-)

   Slett
 4. Ja syrinhortensia er kjempefine busker. Dei blomstrar så utrulig lenge.
  Fristelsar veit eg alt om....det er nesten umogelig å gå i hagesenter o.l utan at det vert kjøpt mykje meir enn det ein skulle.
  Det er så kjekt med løk....vert slik fin vår av det :)
  Ha det fint.

  SvarSlett
 5. Nydelig syrinhortensia..jeg er så glad i denne lekkerheten:)
  Hyggelig blogg du har..legger meg til som følger og ønsker deg velkomment til Hagerommet..har også en giveaway gående:))

  SvarSlett