tirsdag 30. oktober 2012

En forsmak på vinter

Det var stor stemning i huset i går kveld, da årets første snø kom dalende. De håpefulle planla alt de skulle gjøre i snøen i dag: Lage snøengler, ha snøballkrig, lage snølykt, ake, gå på skøyter, osv... Jeg måtte nesten prøve å forklare at ikke alle de tingene lar seg gjøre på tre centimeter med snø, men det tror jeg ikke gjorde nevneverdig forskjell på iveren og planleggingen :-)

I dag morges begynte jeg 1 time seinere på jobb, og da jeg kikket ut av vinduet der morgensola sakte men sikkert bredte seg ut over en snødekt hage og trærne rundt, da var det jeg ble nesten like ivrig som mine håpefulle kvelden før. Jeg som vanligvis ikke har et minutt å miste på morgenen var ute på kamerarunde i hagen, før jobb. Det var et fantastisk lys, og jeg fikk også lyst til å gå på ski ;-) Her kommer noen få bilder fra min lille fotorunde:

 Eikebladene får så gyllen og flott farge i dette lyset!

Her er det blomstene på en Heuchera som har blitt litt snøtunge.

 
 Disse roseknoppene kom aldri ut i blomst, siden de druknet i en uke med regn for en stund tilbake, men nå ble de ganske pene likevel :-)

Selv helt vanlig gress blir ganske så pent med et lite snødryss i morgensol

Ettermiddagen her i huset har gått med til å få gjennomført så mange som mulig av "snøplanene" til ungene, og godt er det, for i morgen skal visst vinterbesøket forsvinne like brått som det kom. Så da er det bare å glede seg til neste besøk :-) 

Ønsker dere alle en god uke!

6 kommentarer:

 1. Flotte snøbilder! Snøen kom på besøk her også, men den blir nok borte i morgen. Synd for ungene dine da, for snø er mest morsomt for de små :-)

  SvarSlett
 2. Nydelige vinterbilder! Det blir så lyst og fint med det lille snødrysset oppå. Mine to små jenter var også veldig spente på å prøve snøen i dag:)

  SvarSlett
 3. Så nydelige bilder , det blir mye lysere når snøen kommer og dekker til naturen.

  Ha en fin dag , Marit.

  SvarSlett
 4. Hei Hildur:)
  Takk for koslig kommentar hos meg:) Kjempehyggelig at du liker det jeg lager:)
  Vinter-forsmak har vi fått ja...noe tidlig spør du meg..
  Fine bilder fra hagen din...det er flotte fotomotiv når plantene får snøhatt:)
  Ha en fin uke videre:))

  SvarSlett
 5. Så fine bilder=) Ungene her har det på akkurat samme måte, det er vanskelig å styre seg når snøen først har kommet. Her har det vært snø noen dager nå, men nå blir det mildvær, så den forsvinner nok før vi aner ordet av det. Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Ja, vinteren har vel vore på besøk dei fleste plassar no :))
  Kjekt for dei som likar å boltre seg ute i snøen, og så blir det så lyst og lett.
  Flotte bilder du har tatt....fint når sola lyser gjennom blada.
  Ha ein flott Fredag!!

  SvarSlett