søndag 10. juni 2012

Planting av bringebær

Jeg har lenge hatt lyst på bringebær i hagen, og i år har vi endelig vårt eget bringebærfelt i hagen! Jeg tenkte lenge på plasseringen, ettersom jeg vet at de skyter skudd og sprer seg i hytt og pine. Derfor har de havnet på en del av tomta som tidligere bare var ugress og kratt, og som bare grenser mot nabotomta og en grusvei. Der kan vi holde dem i sjakk med noen omganger med ryddesaga og luking i løpet av året. Etter noen runder med jordfreser og litt bearbeiding, var områdert klart for planting.


                                              Litt måling og snekring må til!

16 planter er klare til planting. Jeg bestemte meg for sorten "Glen Ample". Den er uten torner og får visstnok ganske store bær med søt og god smak.


Her er plantene i jorda og stativet på plass. Stativene ble litt i groveste laget etter min smak, men når mannen i huset skal lage noe, så skal det ikke være noe av det puslete slaget ;-) Men da holder det nok en stund i hvert fall! Jeg tenkte kanskje å male dem, både for beskyttelse og for estetikkens skyld. I tillegg skal jeg klippe av alle blomstene og karten som er på plantene. Har blitt anbefalt dette for at plantene skal vokse seg store og sterke. Da blir det mere bær til neste år!

Det jeg grubler veldig på, er hva jeg skal gjøre med området rundt... Erfaringsmessig blir det fullt av skvallerkål og andre uønskede planter hvis jeg lar det stå åpent. Hadde egentlig lyst til å så blomsterengfrø her, men området ble klart litt i seneste laget for det nå. Så da er jeg i tenkeboksen fortsatt. Et par netters grubling til, så er kanskje planen klar :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar